Viimeviikolla ajattelin,että en leivo enää ennen joulua,mutta kuinkas kävikään. Saimme yhdeltä ystävältämme ison erän banaaneja. Semmosia ettei kauan säily,vähän jo tummapilkkuisia,mutta vielä kovia ja käyttökelpoisia. Annoin niitä yhdelle ja toiselle ja yhä niitä riitti.

 

Banskukakku.jpg

Tämmösiä banaanikakkuja tein pari. Toisen olen jo antanut pois ja toista olemme syöneet. Laitan teillekin tähän ohjeeni.

Banaanikakku

150g voita ja 2dl sokeria vatkataan vaahdoksi.

2 kananmunaa vatkataan yksitellen seokseen.

Kuivat aineet sekoitetaan keskenään; 4dl vehnäjauhoja,2tl kanelia,0,5dl inkivääriä,1tl soodaa,1tl leivinjauhetta ja 0,5tl suolaa

3banaania muusataan soseeksi. Sitten tarvitaan vielä 1prk kermaviiliä. nämä ainekset sekoitetaan kakkuseokseen vuorotellen. Ei enää vatkata,vaan sekoitetaan kunnes aineet tasoittuu.

Tälläkertaa en voidellut,enkä korppujauhottanut vuokaa,vaan viisaan Vanhan Rouvan konstia käytin ja suihkuttelin vuuan vuokakuorutteella. Kyllä olikin hyvä keino. Ei yhtään tarttunut. Paistetaan 175 ast uunin alimmalla tasolla noin 50-60 min.

 

tonttujoukko.jpg

Pikkuhiljaa jolu on rakentunut kotiimme. Tonttusetkin taas iloisena roikkuu keittön oviaukon yllä.

 

kellonauha.jpg

Makkarin ikkunasta kesäinen kukkanauha on vaihtunut joulukellojen kilinään.

 

joulukuusi.jpg

Joulukuusikin on jo paikkansa löytänyt. Yleensä aina on laitettu se olohuoneeseen. Tälläkertaa sijoitimme sen takkahuoneeseen. Mä niin kovasti tykkään joulukuusesta ihanine palloineen. Alimmaista nauhaa lukuunottamatta olen muut nauhat itse neulonut.

 

pallo%204.jpg

Meidän kuusessa on hyvin paljon käsin tehtyjä palloja,jotka minusta on kauneimmat.

pallo%203.jpg

pallo%202.jpg

pallo%201.jpg

 

seimi.jpg

Sitten tää joulun ydin. Jeesus on syntynyt. Tää seimiasetelma on rakkain ja tärkein joulukoriste. Se on olohuoneen sohvapöydällä. Nuo kirkkaat kohdat ovat led-valoja liinan alla,jotka kauniisti illan tummetessa loistaa.

"Luo Beethelemin seimen taas käydä halajan,pois ajan turhuudesta mi täyttää maailman. On turvapaikka siellä ja aarre sieluni. Hän aina auttaa,vaikka sen monet unhoitti.

Käy valoisaksi maja,mi synkkä ollut on,kun itse Vapahtaja saa siinä asunnon.Kun muistuu mieleheni vain seimi Jeesuksen,niin valkeudekseni saan sydämeeni sen.

Tuon kiitoksen sulle oi Jeesus,Herrani.Sä olet aarre mulle ja varma turvani. On Herran armo suuri ja rakkaus pohjaton. Se linna on ja muuri ja turva verraton.

On pesä lintusella ja luola ketulla,vaan Sulla taivaan alla ei ollut kotia. Ei ollut täällä minne sä pääsi kallistit ja kovan ristin päällä Sä kaiken uhrasit.

Nyt sydämeni Sulle,oi Jeesus aukaisen. Sä sovinnon toit mulle ja rauhan ikuisen. Suo.Jeesus, sieluhuni Sun rakkautesi ja anna matkalleni myös siunauksesi."

(Hans Brorson)

 

Jeesus on Vapahtaja ja Rauhanruhtinas. Tälläisenä maailmanaikana jota elämme me tarvitsemme enempi kuin koskaan Vapahtajaa ja rauhaa. Rukoukseni on ,että meidän sydämemme majatalo ei olisi niin täynnä kaikkea muuta,ettei siellä ole sijaa Jeesukselle. Vaan avattais sydänten ovet vastaanottamaan Joulun Herraa ja saakon hän jäädä sydämiimme asumaan.

 

Oikein Suloista ja Ihanaa Joulun aikaa!

Toivottelee. Intsu perheineen