Viikonloppu on takanapäin johon mahtui taas monenlaista. Ehkäpä ensin joku sana siitä surujuhlasta.

 

ruumisauto.jpg

Mieheni kanssa olimme lauantaina hautajaisissa. Sen naapurin,jonka ambulanssit näimme kotimme ikkunasta,kun häntä elvytettiin. Elvytyksestä huolimatta hän lähti Kirkkauden Maahan. Mulla oli kamera mukana,mutta tää on ainut kuva,sillä en millään julennut siellä alkaa kuvailla. Surujuhla oli niin herkkä,kaunis ja liikuttava. Todella liikuttava oli,kun hänen puolisonsa laski kukkalaitetta. Oli teettänyt valkoisista ruusuista sydämen muotoisen kukkalaitteen. Mutta meillä kaikilla on hyvä mieli siitä,että meillä on jälleennäkemisen toivo. Tietäen,että hän on Jeesuksen luona. Ajattelin,että se,että minäkin saan olla uskossa ja käteni on Jeesuksen kädessä ja kerran saan armosta ja Jeesuksen sovitustyön kautta astua Taivaan Kotiin,niin kyllä se on kaikkein tärkein ja arvokkain asia elämässä.

 

No sitten aivan muihin asioihin. Näytänpä aluksi tekemäni pikkulikan lapaset.

 

Empulle.jpg

Tämmöset tuli. Päällä on koko matkalta pientä palmikkoa. Langan nimeä en muista,kun ei ole vyöte tallessa. Joku lanka,jonka ajat sitten toin Turkista.

Tälläkertaa sanon muutaman repliikin kommenteista. Tuula sanoi,että tarvin lisätunteja, että ehdin tehdä kaikenlaista. Se on täysin totta ja tiedän,että ei edes koko elämä riitä sen kaiken kivan tekemiseen mitä haluaisin.

Elinamirjami puolestaan sanoi,että mulle tulisi kovat vierotusoireet,jos en saisi tehdä käsitöitä. Varmaan tulisikin,mutta aika ei silti tulisi pitkäksi,sillä sitten puuhaisin kaikenlaista muuta mitä nyt ei ehdi.

MAK puolestaan sanoi,että se virkkaamani pikkuliina on tutun näköinen. Aivan varmasti on,sillä olen niin monet pikkuliinat vrkannut tuolla mallilla.

 

tuulikaapin%20nurkkaa.jpg

Perjantai-illalla sain vieraaksi tyttäreni perheensä  kera Etelä Suomesta ja toisiakin lapsiani perheineen tässä pyörähteli. Meidän pienessä tuulikaapissa alkoi taas olla tungosta:)

 

lohikeitto.jpg

Siinä on lohisoppa hellan päällä. Mä olin suunnitellut,että kuvaan viikonlopun ruokia,mutta en mä siinä temmellyksessä muistanut. Tuon olen työmiehille tehnyt edellisenä päivänä ennekuinvieraani tulivat.

 

vanilja-mansikkarahka.jpg

Samoinkuin tuon jälkkärin,mansikkavaniljarahka.

 

paketteja.jpg

Kun on niin monet synttärit vielä tässä lähipäivinä,niin paketoin lahjat muillekin valmiiksi kuin lauantai-illan synttärisankarillle,joille me koko porukka mentiin. Mieheni ja minäkin miltei suoraan hautajaisistapäin.

 

jauhopussi.jpg

Torstai-illalla,kun tulin harrastepiiristä noin klo20.30 kotiin,niin mä alkasin vielä hiukan vieraitani varten leipoa ja otin esille tuon salarakkaan piirakka-aines jauhopussin. Siitä syntyi tämmönen suolainen piiras.

 

kinkku-paprika-piiras.jpg

Pohja siis nuo jauhoainekset perustana. Siihen tarvii lisätä vain vesi ja rasva. Päälle tuli 1prk kermaviiliä,2kanamunaa,kinkkusuikaleita,paprikasuikaleita ja herkkusieniä. Aineet vain sekoitetaan ja sitten piirakan päälle ja uuniin.

 

vadelmapiira.jpg

kokeili vadelmajuustokakkua. Se epäonnistui niin,että siitä ei puhuta enää mitään,eikä vieraatkaan sitä nähnyt:)

 

vaniljasuklis.jpg

Tässä on menossa vaniljarahka suklaakakku hyytymään jääkaappiin. Tään tein näin. Mulla on taas alla ohut sokerikakkupohja. Sitten 2prk kermaa vaahdoksi,2prk maustettua vaniljarahkaa,4rkl kaakaojauhetta ja pikku pussillinen valmiita suklaarakeita sekoitetaan keskenään. 8 liivatelehteä ensin liotetaan kylmässä Vedessä ja sitten sulatetaan kiehuvassa pienessä vesitlkassa ja kaadetaan liivate norona seokseen. Minä makeutin hermesetas nestemäisellä makeutusaineella,sekoitin hyvin ja vuokaan. Päälle raastoin suklaata.

 

Vielä edellisenä iltana ennen synttärijuhlia tein voileipäkakun.

 

Emmin%20voikku.jpg

Siitä tuli nyt tämmönen. Se oli ja meni,joten syötynä on. Pikkulikan 5v juhlista tuli niin suuret,vaikka läheisimmät,omat perheet vain oli kutsuttuna. Kun molemmin puolin on suurperheet. Isällään,heitä on kahdeksan sisarusta perheineen,äitinsä eli meidän puolelta viisi sisarusta perheineen ja sitte me mummit ja vaarit ja parit kaverit,niin tästä syntyi aikamoiset juhlat,yli 40 henkeä! Hauskaa oli,mutta kyllä eilen illalla olin väsynyt. Hyvin nukuttu yö saa ihmeitä aikaan ja nyt virkeänä kohti tätä alkanutta viikkoa:)

Suurkiitokset käynneistä ja kommenteista! T.Intsu