Päivä on niin nopsaa kulunut myöhäiseen iltapäivään jo. Mä olin monen monta tuntia asioillakin. Ensin taas hain pienen tyttösen eskarista ja vein kotiinsa. Sitten apteekkiin ja kun niin moni lääke oli loppu,niin tulin sieltä isojen kassien kanssa,kuin olisin ollut shoppailemassa. No,osa lääkkeistä oli miestäni vartenkin. Sen jälkeen ruokakauppaan ja pyrin ostamaan koko viikon tarpeet,että en viikolla kävisi kaupassa,vaan vasta sitten viikonlopuksi. Sitten vielä pankille oli asioita ja lopuksi vielä postiin. Olenko mä muka niin hidastunut ja vanhentunut,kun kaikessa menee niin aikaa:)

 

patttlappu.jpg

Vielä tämän yhden patalapun tein Marttojen tempaukseen. Tällä samalla mallilla,millä olen joskus laukun tehnyt. Ensin virkkaan suikaleita,pujotan ne lomittain. Sitten virkkasin yksivärisen taustan ja virkkaamalla yhdistin tään etupuolen pohjaan. On paksu,ei pitäisi näpit palaa. Mulle jäi kammo siitä taannoisesta palovammastani,niin että jos keittäessä kattilasta roiskahtaa yksikin pisara vettä,niin olen aivan kauhuissani.

 

pullat.jpg

Viikonlopuksi lauantaina leivoin. Minähän aloitan aina leipomiset sillä,että ekana teen pullataikinan nousemaan. Itseasiassa näitä pullia leivoin neljä pellillistä.

 

mustupiira.jpg

Mustikkapiiraan tein. Ihan samalla ohjeella kuin tuossa edellä hieman aikaisemmin,mutta omenasiivujen sijaan ripottelin mustikoita.

 

munakas.jpg

Sitten tein aika ison täytetyn munakkaan,mutta en huomannut kuvata. Syötiin niin,että tuo siitä jäi jäljelle. Siihen tuli 7 kananmunaa,2,7 dl maitoa ja 1 tl suolaa. Vielä pieni ripaus mustapippuria. Sekoitetaan hyvin ja paistetaan 200ast noin 20 min. Kunnes pinta on saanut väriä. Sen jälkeen levitetään täyte. Noin 100g juustoraastetta esim. edam. 100g paprikakuutioita ja myöskin kinkkukuutioita 100g. Kääritään rullalle ja ripotellaan rullan päälle vähän juustoraastetta. Laitetaan vielä hetkeksi uuniin,kunnes juusto on sulanut. Mulla oli vielä ruuaksi käristemakkaraa tään kanssa,mutta ei olisi tarvinnut,eikä me niitä oikein jaksettukaan. Tuosta munakkaasta tuli uskomattoman ähkypuhkuksi:)

 

mansikkaa.jpg

Sitten myöhemmin syötiin jälkkäriksi mansikoita tälläisenään.  Makoisia olivat nää hollantilaisetkin mansikat.

 

daali.jpg

freesia.jpg

Kukkasipuleita olen istuttanut multiin. Paljon enempi mitä kuvassa näkyi. Paljon daalioita,koska tykkään niistä kovasti. Viimevuonna istutin ohjeen mukaan maaliskuussa ja niistähän kasvoi tosi pitkät roitamat ennenkuin ne sain ulos. Silloin ajattelin,että ois voinut kuukautta myöhemmin istuttaa. No nyt tein niin . Saas nähädä miten nyt käy,tuleeko kukkasia. Mulla on monen sorttisia näitä daalioita istutettuna,myös freesia. Sitten on itämässä mun lempparia,leojonankitaa ja pionikukkaista asteria. Kevät on tullut ihan kohisten. On ollut lämpimiä päiviä ja lumet sulaneet ihan silmissä ja kohta puutarhahommat taas kutsuu.

No tällätavalla on viikko aloitettu ja mennään eteenpäin. Oikein paljon kiitoksia käynneistä ja ennenkaikkea niin ilahduttavista kommenteista:) T.Intsu