Eilen olin yli puoli päivää reissun päällä. Aamusta tyttäreni ja vauvan kanssa ajelimme Ylistaroon Halpa-Aittaan. Sitten sieltä Seinäjoelle kauppoihin. Tarvitsimme vähän kaikille tuleviin juhliin vaatetusta. Pikkuisen joulupukin lahjasäkkiinkin löytyi jotain. Se oli ainakin 70km lenkki. Iltapäivällä kotiuduttiin ja vähän leivoin. Alkasin tulla niin väsyksiin,että vaati miltei kolmen tunnin iltaunet ja sitten vähän aikaa puuhalin ja yöunet perään:)

 

pippa-normal.jpg

Yhden pikkulikan pipon olen neulonut. Ihan peruspipo tee teen neon -langasta.

 

kaakaokeksit-normal.jpg

Suklaakeksiä leivoin. Nämä ovat tavallisia kaurakeksejä,pikkuisen enempi jauhoja etteivät niin uunissa leviäisi ja laitoin kaakaojauhetta ja pieniä suklaahippusia sekaan. Tuli maukkaita ja rapeita.

 

p%C3%A4%C3%A4ryn%C3%A4st%C3%A4-normal.jp

Noh,vielä tämmösen pöljän näköisen päärynätortun. Ei siitä tullutkaan niin hienon näköinen kuin kuvittelin:) Luulenpa kumminkin,että syötyä tulee.

Sunnuntaina on isänpäiväkin jälleen. Omaa isääni ajattelen. Hänen kuolemstaan on kauan,39v. Olin silloin 19v ja olin nuori rouva ja ensimmäinen lapsemme oli vauva. Ilman joitakin harvoja valokuvia hänen kasvonsakaan ei enää varmaan olisi niin selkeästi muistissa. Isä joutui sairaalaan pikku leikkaukseen. Elämänsä ekaa kertaa sairaalassa. Kaikki oli mennyt hyvin. Oli pyhäilta kun pienen perheeni kanssa olin isää katsomassa. Puhuttiin,että huomisin hän pääsisi kotiin. Sairaalasta kun kotiin tulimme,niin soitettiin,että isä on siirtynyt ajasta iankaikkisuuteen. Hän oli mennyt vessaan ja sinne lyyhistynyt. Raju keuhkoveritulppa ,eikä mitään ollut tehtävissä. Voi miten se oli silloin raskas paikka. Aika on parantanut haavat ja enää on muistoja. Isä oli ankara kasvattaja,kuri oli kova ja selkäsaunoja tuli. Se oli sen ajan näkemys kunnon kasvatuksesta.Sitten hänellä oli lempeäkin puoli sen karskin ja jörrikkäisen ulkokuoren sisällä. Hän kertoi nukkumaan mentäessä satuja. Omasta päästään keksi. Niissä saduissa seikkaili aina joku metsän eläin. Useimmiten kettu ja karhu. Kaikki sadut alkoivat:olipa kerran ja päättyivät sen pituinen se. Sitten oli ihanaa,kun oli kovat talvipakkaset,niin isä tuli hakemaan minua hevosella ja reellä koulusta. Kotimatka sujui reessä lämpöisten vällyjen alla:) Tämmöisiä monia muistoja tulvii mieleeni isästä.

Oikein Suloista ja Ihanaa Isänpäivää jokaiselle Isälle ja Vaarille!