Kiitos taas kaikille tsemppaukseta,että parantuisin. Kiitos erityisesti Koso-tädille,kun lupasi esirukoilla puolestani. Se on kaikkein parasta mitä voi toiselle tarjota,esirukous!

Mä en ole yhtään parantunut,miltei pahentunut olo ja nyt on äänikin ihan kokonaan pois.

Tässä viikolla tuli Ykköset-lehti,joka on Keskisen Kyläkaupan lehti. Selasin heidän monisivuisia mainoksia ja katsoin,kun kukka-amppelitkin vaan 2,95cnt ja monenlaista muuta tarjousta. Mieheni sanoi,että voitais lauantaina mennä. Minäkin innostuin ja ajattelin,että kyllä mä sitten olen jo parantunut. Lauantai koitti ja mä olin aamulla ihan tukossa,henki ei meinannut kulkea kuinkaan. Sanoin miehelleni,että en taida jaksaa lähteä. Hän sanoi,että mennään nyt vaan,että kyllä mun huono olo ohi menee. Ihmettelin mieheni hinkua Keskiselle! Yleensä hän vastustelee sinne menoa! Kysyinkin,onko sinulla joku ostos mietittynä,jota et ole vielä uskaltanut mulle sanoa? Hän vain salaperäisenä hymyili,että sen näkee sitten.

 

patsas.jpg

Ekana mentiin puutarhamaailmaan. Meitä oli vastassa tuollainen patsas. Mieheni vitsaili,että ostaisko hän tommosen minulle synttärilahjaksi:D Mulla on myöhemmin tässä kuussa synttärit.

 

kukkaostot.jpg

Ostoskärry täyttyi puutarhaosastolla nopeesti. Pari daaliaa,pari kukon töyhtöä,iso särkynyt sydän ja 9 syysleimua. Ois ollut vaikka mitä ihanaa,mutta joku tolkku ostoissa pitäis olla,vaikka edullista onkin.

 

puu.jpg

Pihapiirissä eri rakennuksessa on suuri Pentikin myymälä. Sen edustalla on mosaiikistä tehty suuri puu. Aurinkoa vasten oli hankala kuvata,eikä tuo kuva anna edes aavistusta miten valtava ja miten hieno se livenä on.

 

L%C3%A4hikuva.jpg

Hiukka lähikuvaa.

yksityiskohta.jpg

Toinen lähikuva,voi upeutta mikä taideteos se on.

 

karhut.jpg

Siinä karhut vartioi varsinaisen Kyläkaupan edustalla. Kyllä se Kyläkauppa on valtavan suuri. On pari vuotta kun ollaan käyty. Laajentunut valtavasti ja minua ilahdutti kun siellä on Villeroy Boschin osastokin. Mieheni nauroi,kun seurasi mua,kun kävelin lankahyllyjen välistä ja mutisin itsekseni,en osta,en osta...ja en ostanut:D Voitin kiusauksen:) Ei ostettu kuin paistinpannu ja muutama muki,joita tarvittiin. Mulle oli täys mysteeri,kun ikinä,ei ikinä näin ole käynyt,että mieheni käveli työkaluosaston läpi noin vaan edes katsomatta mitään. Kyllä mä itsekseni hämmästelin. Ai niin ja nähtiin me Kyläkaupan Tuula,tv.stä tuttu siivoja ja jonkun sanan vaihdettiin ja halattiinkin häntä. Sitte kotiin. Mä ihmettelin tosissaan minusta mieheni tosi kummallista käytöstä. Kauhee hinku Keskiselle,niin että mun piti sairaanakin lähteä,sitten ei osta oikein mitään,eikä vilkaisekaan rakennustarvikkeita/työkaluja!?

 

punainen.jpg

Tullaan kotiin ja otan takkia pois,niin ihmetelen kuinka yhden lapsen hoitolaukku on hyllyssä ja puhelinkin. Mieheni sanoo ovat tänne unohtuneet. Yhtäkkiä yksi makuuhuoneen ovi avautuu lapsemme perheineen tulevat ja laulavat onnittelulaulun minulle.Kaikki muut,paitsi vanhin tytär,joka perheineen asuu kaukana. Suren sitä,kun hän aina joutuu jäädä kaikesta tämmöisestä paitsi.  Olen aivan hämmentynyt,ajattelin,että ei mulla ole vielä synttärit ja minähän olen heidät varsinaisena päivänä kutsunut,että erehtyykö he päivästä!? Mietin ,autoja ei ollut pihassa,ei kenkiä eteisessä,kyllä kummallista. Jokainen tulee ja halaa minua ja saan onnittelukortin. Mennään keittiiöön ja alan katsoa kun työpöydällä on semmonen pakastimen jääkuutiorasia. Ihmettelen. Sanon,että keitetään kahvit,mutta kahvit oli keitetty pannu täynnä ja termarikin!? Yhtäkkiä huomaan uusi jääkaappi ja uusi pakastinkaappi.

 

j%C3%A4%C3%A4-pakastin.jpg

Voi ihanuutta. Meillä on ollut aivan kauheet jääkaappi ja pakastin. Ei remonttienkaan yhteydessä ole vaihdettu uusiin. Jääkaapin ritilöissä aivan ruostuneita kohtia,tiivisteet huonot. Olen miehelleni jo monta vuotta niistä valittanut ja nyt sain yksioviset näin hienot ja aivan yllärinä. Vävy ja poikani silläaikaa vaihtaneet,kun olimme poissa:) Nyt on niin ihanat,hienot ja kiva kun on yksioviset!

 

daaliat.jpg

Jääkaapin ovessa oli mieheltäni kortti ja onnitteluruno:

"Arvioi puutarhasi kukkien mukaan,putoavia lehtiä älköön kirjatko kukaan.

Mittaa päiväsi kultaiset hetket,unohda kokonaan pilviset retket.

Laske yösi tähtitaivaat,turhaan uniasi varjoilla vaivaat.

Iloitse päiväsi jokaisesta hetkestä,

älä vuosia sure,nauti elosi retkestä"

 

korkiakiillot.jpg

Kun olin silmäillyt uudet kylmälaitteeni,niin huomaan yhtäkkiä uudet ovet kaikissa kaapeissa. Ooh,voi lapset,lapset! Nämä ihanat korkeakiiltoiset ovet,jotka ovat minusta niin upeat. Me 5v sitten huusholli remontoitiin ja laitatettiin syväuurretut kaappien ovet. No onhan nekin kauniit,mutta niitten uurteitten vuoksi oli tosi hankalaa,pestä koko ajan,niin että maalikin jo alkas mennä. Nyt koko keittiöön oli poissaollessani vaihdettu nää ihanuudet. Vaikka on kiiltävät,niin mikään lika ei näy,ei sormenjäljet ei mitkään. Tuossa vaan heijastaa lamput ja ikkunakin. Kiitos kiitos lapset! Kyllä meillä on nyt kaunis keittiö. Tykkään niin kovin. Nyt mysteerit selvisi,miksi mieheni vei minut Keskiselle:D Kovasti juonitelleet koko porukka. Keskisen reissu on tarpeeksi pitkä,että meni aikaa ja vävy yhden poikani kanssa asentanut nuo uudet ovet. Autot olivat vieneet piiloon tuohon läheiselle kentälle. Kengät löytyi pesuhuoneesta:)

 

siili.jpg

Sitten vaan niin iloisena juotiin kahvit jätskien kera. Myöhemmin sittenkun oikea päivä tulee,niin juomme yhdessä kakkukahvit:)

Iloista viikkoa teille muillekkin.

Kiitos käynnistä ja kommenteista! T.Intsu