Viime lauantaina olin Kauhavan Kangas-Aitan Käsityöklubissa Ja opin siellä taas monenlaista. Mm. näitten paperiruusujen tekemisen. Tai minusta nämä vaikuttaa enempi pionin kukilta. En tiedä vielä missä näitä käytän,mutta aivan hyvin vois laittaa kakkulautasen reunaan tai pikkuleipälautasen keskelle tai puseron rintapieleen. Mihin vaan keksiikään.Yksi ihana käsityökaveri tään opetti ja hän puolestaan oli opin näihin saanut joltain vanhalta mummolta. Minä ajattelin,että voin opettaa teillekin. Varmaan moni saattaa kyllä entuudestaankin osata.

 

Yhteen ruusuun tarvii 2 servettiä. Servetti taitetaan kaksinkerroin ja leikataan sivu auki. Sitten toinen servetti samoin ja ne laitetaan päällekkäin.

 

Servettejä avataan hiukan kummastakin päästä. Yhdestä servetistähän tulee kolme kerrosta ainakin. Mitä ohuempia kerroksia saa otettua,niin sen kauniimpi tulee.

 

Taitellaan haitariksi.

 

Haitari sidotaan keskeltä tukevalla langalla.

 

Lopuksi aletaan haitarin kerroksia nostaa keskelle pystyyn kerros kerrokselta,kaikki kerrokset vuorotellen molemmin puolin kunnes kukka on muodostunut.

 

Eilen illalla innostuin vielä leipomaan vähäsen. Tälläisen viinimarjapiiraan tein,jossa on päällä taas sitä maustettua vaniljarahkaa. Ohje löytyy sivupalkista.

 

Tämä on porkkana-appelsiinikakku.

Tarvitaan 150g voita tai margar, 2dl sokeria,2 munaa, 4dl vehnäjauh,2tl leivinj,2tl vanilliinisokeria,50g valkoista suklaata rouhittuna,1dl appelsiinimarmeladia,2dl porkkanaraastetta ja 1dl kermaviiliä.

1. Vatkataan rasva ja sokeri vaahdoksi. 2. Lisätään vaahtoonmunat yksitellen vatkaten. 3. Sekoita Jauhot keskenään ja lisää ne taikinaan yhdessä suklaarouheen ,marmeladin,porkkanaraasteen ja kermaviilin kanssa. Sekoitetaan vain sen verran,että aineet tasoittuu.. 4. Kaada taikinaa suurehkoon,voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. 5. Paistetaan uunin alimmalla ritilätasolla 175 ast- noin 55-60 min.

Maukasta loppuviikkoa! T:Intsu