Mietin mistähän ensin aloittaisin. Jospa tälläkertaa leipomuksista

kinuskipiiras.jpg

Tämä on pehmeä kinuskipiirakka

4kananmunaa ja 1dl sokeria vatkataan. Lisätään 1,5 dl vehnäj ja 2tl leivinjauhoja. Sekoitetaan muna-sokerivaahtoon ja paistetaan 200ast uunissa kypsäksi.

Täye: 1,5 dl kermaa,0,5dl sokeria,1muna ja 1/4 dl perunajauhoja kuumennetaan. Sen jälkeen lisätään 50g notekaa voita,2 tl vanilliinisokeria ja 2 raastettua omenaa. Leikataan paistettu pohja kahtia ja laitetaan täyte väliin.

Kuorrutus:1,5 dl kermaa, 3/4 dl sokeria ja 3/4 fariinisokeria keitetään kunnes seos on paksua. Tää levitetään piiraan päälle. Voi koristella millä vain haluaa.

Tää on aika suuritöinen,mutta aah,niin maistuva ja suosittu.

 

suklispiiras.jpg

Tein myös tavallisia mokkapaloja.

 

pikkuleiv%C3%A4t.jpg

Seuraavaksi kaura-appelsiinikeksejä.

150g voita sulatetaan. Sekoitetaan 1,5dl sokeria,2kanamunaa ja jauhoseos,2,5 dl vehnäj,2,5 dl kaurahiutaleita. lopuksi puolikkaan appelsiinin mehu ja yhden appelsiinin raastettu kuori. Sitten vain uuniin.

 

lohipatee.jpg

Lohipatee. Ei tullut kauniin näköinen ja vähän tarttui vuokaankin,mutta rumasta ulkonäöstä huolimatta todella maistuvaa.

1kg lohta,4 palaa vaaleaa leipä,3dl kermaa,1 sipuli,4 munaa,2tl suolaa ja ripaus valkopippuria.

 Liotetaan vaalea leipä kermassa. Tehosekoittimessa jauhetaan lohi ja sipulit massaksi. massaan lisätään leipäseos,kananmunat ja mausteet. Voidellaan pitkulainen kakkuvuoka ,laitetaan massa siihen ja kääritään folio päälle. Mulla ei sattunutkaan olla yhtään foliota,joten laitoin vain leivinpaperia ja siksi pinta vähän tummui ehkä liikaakin. Pistetaan 225 ast. noin 45 min. Mun mies sanoi,että tummapinta antoi vain kuulema hyvää makua ja tykkäsi kovin tästä pateesta.

 

mansikakku.jpg

Tietysti äitienpäivään kuuluu vielä täyttis.

 

nopittu.jpg

Meidän terassilla ovat linnut noppineet sohvatuolien käsinojat tämmösiksi. Mielestään hakeneet hyvää pesävärkkiä.

 

k%C3%A4sinojiin.jpg

Minä sitten päätin virkkailla uudet käsinojien päälliset. Ajattelin,että piankos ne ovat suit sait tehtynä. No niissä oli kovempi homma kuin kuvittelinkaan,vaikka sinänsä helppo aivoton työ,jota ois tehnyt vaikka silmät ummessa .Ristikkäisillä pylväillä virkkailin. Piti tehdä niin leveät,kun ne sohvatuolit ovat mekanismituolit. Työn suuruudesta kertoo jotain se,että lankaa meni 830g! Lankana Novitan Duo.

 

nojiin.jpg

k%C3%A4si%20n.jpg

Mieheni kiinnitti ne listoilla ja nastoilla tuoleihin.

 

valmista.jpg

Siinä ne nyt ovat ja mielestäni näyttää kuin ne olisivat aina kuuluneet noihin.

 

itikukat.jpg

Tässä saamiani kukkasia,jotka pian pääsevät ulos. Hortensia , josta tulee  sinikukkainen,niin terassin pöydälle ja ruusut kukkapenkkiin,jossa on viimevuodenkin ruusuja hengissä.

 

%20kortit.jpg

piiretty%20k.jpg

Toki sain korttejakin. lapset ovat suloisia. Meillä oli ihana päivä ja meitä oli 20 henkilöä koolla. Kauimmaiset eivät päässeet,mutta mulle soitettiin ja laulettiinkin Etelä-Suomesta,sekä Savosta:)

 

intsu%20ja%20sara.jpg

Sitten vielä tämä kortti missä Intsu yhden prinsessan kanssa. Kuvan ottamisesta on 10v ja tuo prinsessani on jo 19v.

Kiitos teille rakkaat ja ihanat läheiseni!

Kiitos myös täällä kävijöille ja hyvää alkanutta viikkoa! T.Intsu