Kohta alamme hiljentyä vastaanottamaan Joulua ja Joulun Sanomaa. Tänään on vanhimman tyttäremme syntymäpäivä. Meidän Jouluvauva:) Oi,kuinka se oli ihanaa tulla jouluaattona kotiin pienen nyytin kanssa. Isoveli oli 3v. Onnea Sinulle Rakas Tyttöni!

 

kellot.jpg

Mä laitan teille nyt vielä kerran sen Oulun limpun ohjeen,kun sitä on kyselty. Olen sen montakin kertaa tänne kirjoitellut,mutta enhän minä itsekään ole sitä löytänyt tuosta sivupalkista.

Siis Oulun limppu: 7,5dl kädenlämpöistä piimää. Siihen sekoitetaan 50g hiiva. Sitten reipas 1dl siirappia. Seuraavaksi sitten vielä jauhot 0,5kg vehnäjauhoja ja 0,5kg ruisjauhoja,joihin on sekoitettu 1rkl suolaa,1,5tl pomeranssinkuorta ja 2tl anista. Yleiskoneessa tapaan sekoittaa. Annetaan taikinan nousta. Sitten leivotaan limpuiksi. Voi tehdä pötkylöitä kuten minä tai pyöreitä. Pitkulan muotoisia tulee 3 ja mahtuvat kerralla uunipellille. Annetaan kohota vielä pellilläkin. Paistetaan 220 ast. noin puoli tuntia. Voi välillä voidella vedellä ja pois ottaessa siirappivedellä. Leikataan siivuksi,voita päälle ja tuoretta kinkkua,niin a vot:):)

 

latvat%C3%A4hti.jpg

Joulukuusen latvatähti,jonka meidän vanhin poikamme on joskus meille tehnyt.

 

lasisyd%C3%A4n.jpg

kangaspallo.jpg

 

Beetlehem.jpg

Laitetaan sydämistämme kaikki turha hömpötys pois ja tehdään sydäntemme majataloon sijaa Jeesukselle,Joulun Lapselle,Rauhanruhtinaalle ja hiljennytään iloiten viettäämään Jeesuksen syntymäjuhlaa.

Levollista ja Siunattua Joulua Juuri Sinulle!

Kiitos käynneistä ja kommenteista! T.Intsu