Olen viimeaikoina häärinyt marjojen kanssa. Kuitenkin ensin näytän taas patalappuja jämistä.

paddalappu.jpg

pataalaput.jpg

together.jpg

On niin kiva,kun näihin saa käytettyä pienetkin langanloput,kun niitä kertyy koko ajan. Paljon olen tuommosia tehnyt,mutta itselle en vielä yhtään.

Sitten niihin marjajuttuihin.

 

viinimarjoista.jpg

Enisn tein punaisista viinimarjoista piirakan.

I,5 dl sokeria ja 2 kananmunaa sekoitetaan. Seokseen lisätään 2dl kylmää maitoa. Jauhoja 3,5 dl,joihin on lisätty reipas 2tl leivinjauhetta ,sekä myöskin 2tl vanilliinisokeria. Lopuksi joukkoon sekoitetaan 70g voisulaa. Voidellaan vuoka tai mä käytän vuokasprayta. 200 ast. uuniin. Paistetaan kunnes pinnassa on hieman ruskeaa. Silläaikaa,kun piiras esipaistuu,niin teen vaniljakastikkeen/moussen. Teen sen valmispussista. Miltei kolme kupillista maitoa ja siihen sekoitan sitä jauhetta vajaa 2 pussia,noin reipas puolitoista,että tulee vähän paksumpi kastike. Otan esipaistuneen piirakan uunista,levitän kastikkeen päälle ja lopuksi ripottelin päälle vielä punaisia viinimarjoja ja maun mukaan hiukan sokeria päälle.

 

mustamarjakiisseli.jpg

Kiisseleitä olen jo tehnyt monta kertaa syksyn aikana. Tässä on kiisseli mustista viinimarjoista.

 

mansut.jpg

Nämä ovat varmaan kesän viimeiset mansikat,joita olemme syöneet paljon ihan sellaisenaan.

 

k%C3%A4%C3%A4ris.jpg

Tämän kääriksen tein.

2dl sokeria ja 5 kananmunaa vatkataan vaahdoksi. vaahtoon sekoitetaan vajaa desilitra perunajauhoja ja  2ruokalusikallista vehnäjauhoja ja 2tl leivinjauhetta. Sitten vaan uuniin ja paistetaan kypsäksi.

Täytteeseen laitoin pohjan päälle purkin maustettua vaniljarahkaa,sekä 2 dl kermavaahtoa ja mansikkasurvosta.

 

mustikkainen.jpg

Tämä piirakka ihan samalla ohjella kuin yllä oleva punaisista viinimarjoista tehty piiras. Tässä vaan on päällä mustikoita.

Kiitos. T:Intsu