Runsaasti kiitoksia teille kaikille ,hyvää matkaa toivottaneille! Matka olikin onnistunut,kiva ja hyvä. Ollaan kunnolla levätty ja rentouduttu ja vähän retkeilty. Matkamme suuntautui karun kauniille Maltalle , joka on pieni saarivaltio Välimeressä Italian etelä puolella. Kuvia olen napsinut kaksi ja puolisataa ja vähän valinnan vaikeus mitä laittais. Teen ehkä pari-kolme postausta reissusta ja jaan ajatuksiani minun silmin katsottuna ja koettuna. Tervetuloa kanssani pikku retkelle Maltalle:)

 

Otsikoin postaukseni; hotellilla ja toden totta tähän ekaan postaukseen tuleekin tarinaa hotellista. Se on hieno neljän-viiden tähden hotelli niemen kärjessä, lähellä Slieman keskustaa. Heti kuvaa hotellin sisäpihan suurelta ja niin kauniin vehmaalta  allas-alueelta. Siellä kierteli puutarhassa iso allas ja niin vehmas ja kaunis se istutettu puutarha. Paljon tilaa ja paikkoja auringonottoon.

 

Vielä toisesta kohtaa altaasta kuvaa,siis sisäpihan altaasta.

 

Allasalueen puutarhassa oli istutettuna kaunista kukkaloistoa iloksemme.

 

Tässä nyt tuli pari esimerkkiä,mutta niitä oli puutarhassa monia muitakin.

 

Tää kuva on ekana päivänä otettu aamuhämärissä parvekkeelta,kun meiltä avautui hieno näkymä Valletan kaupunkiin ja tuohon lahdenpoukamaan.

 

Myös tää kuva on samalla kerralla parvekkeelta napsaistu. Tää näkymä avautui oikalle puolelle parveketta ja tuo  Valletta auvautui edestä,sekä vähän vasemmalle reunallekin. Meillä oli parvekkeella paljon hupia seurata ihan kaikenlaista laivaliikennettä risteilyaluksista kanootilla seilailuun saakka ja kaikkee siltä väliltä.

 

Jonkin sortin purjevene.

 

Tää Lowenbrau-vene olikin tosi tärkeä. Ihan meidän hotellin lähellä oli sen ankkurointipaikka ja se vei ja toi puolen tunnin välein joka päivä ihmisiä lahden yli pääkaupunki Vallettaan. Mekin kuljimme sillä,eikä hinta päätä huimannut. Maksoi yksi suunta tarkalleen 97 snt:) Siellä oli sentin rahatkin käytössä. Jos eurolla makosi,niin toden totta,kolme senttiä tuli takaisin! Kuinka monet kerrat parvekkeelta nähtiin tään kulku. Aamulla kun silmänsä avasi,niin tää vene oli jo matkassa:)

 

Myös tälläisiä veneitä lipui parvekkeemme ohi. Näillä vietiin halukkaita sukellusretkille. Siellä kävi ihmisiä paljon sukeltamassa. Paikka on suosittu,kun siellä merivesi on niin kirkasta ja puhdasta ja meren alaiset näkymät koralleineen upeat. Sitten tään veneen otin tähän siksi,kun se on tuollainen värikäs ja maltalaiset rakastavat värejä. Tummansinistä täytyy olla,koska heidän uskomuksensa mukaan se väri suojelee pahalta. Sitten jos tarkkaan katsotte,niin veneessä on myös silmät niinikään pahaa karkoittamaan.

 

Niin ettei te nyt vaan luule,että siellä pelkästään laiskoteltiin,ehei,kyllä sielläkin langat ja kaikki oli mukana! Ympäristö neuleille on vähän toisenlainen.

 

Tässä toinen käsityö menossa , meri ja Valletta taustalla. Harvoin osuu kohdalle hotellissa näin kivaa parveketta ,jossa on niin viihdyttävää olla.

 

Tähän lopuksi vielä kuvaa hotellin altaista,jotka oli meren päälle tehty ja katukin oli välissä. Noille altaille mentiin hotellista maan alta ja oli myös hyvät altaat ja alllasbaari mistä saatiin pikkupurtavaa ja juomista ,jos janotti. Aah , niitä ihania aitoja tuoremehuja! Tuo veden välke on auringon tanssia aalloilla.

Oih,tuolta lähdimme ja kun kone Vantaalle laskeutui niin satoi muutamia suuria lumihiutaleita. On totuttelua kylmyyteen,mutta kyllä silti oli kiva tulla taas kotiinkin ja omaan sänkyyn nukkumaan:)