Kiitos,kiitos runsaista kommenteista! Eilen koulussa ne huovutukset toden teolla alkoi. Mua jännitti ,osaanko,onnistunko jne. Olenhan mä huovuttanut ennenkin märkähuovutuksella,neulalla ja pesukoneessakin. Monet arvelivat mun hurahtavan ja koukuttuvan huovutkseen täysin. Onhan se kivaa,mutta kyllä mun käteen se virkuukoukku on kiinni kasvanut:)

 

lootus.jpg

Tässä vähän alkua mun huovutustyölle. Tästä on vielä monen,monen tunnin urakka miksikä töyksi tää valmiina muotoutuu. Tää on vain pikkiriikkinen osa suunnitelmaani.

 

k%C3%A4%C3%A4ris.jpg

Leivoskellut olen aikalailla. Siinä toivossa,että taidan saada viikonloppuna vieraita ja muutenkin kaikki oli kaikki. Tämäkin kääris oli siinä ja siinä haljeta:) Tein taas samalla täytteellä kuin pari kertaa ennenkin. Pohjan päälle levitän ensin valmista vanhan ajan vaniljakastiketta,sitten kermavaahtoa ja lopuksi sokerihuurrettuja puolukoita. Mieheni sanoi,että tää on erityisen hyvää,eikä hän kovin usein,eikä helpolla kehu paistoksiani. Yksi miniöistäni sanoi,että tää on paras kääretorttu mitä hän on ikinä saanut. Oi,kuinka mä olen otettu. Niin minä innoissani taas tekemään samanlaisen.

Tämän tein ensin ja sitten mulla oli paisti,jonka laitoin välillä uuniin,että ehtii ruoka-ajaksi.

 

limpuskat.jpg

Silläaikaa,kun paisti oli uunissa tein limpputaikinan. Taas sama Oulun limppua mitä ennenkin. Monet aina kysyy ohjetta,niin taidan sen kirjoitella nytkin,vaikka löytyy se jo ennenstäänkin,kun selailee,mutta ei ehkä kovin äkkiä ole löydettävissä.

Oulun limppu:

7,5dl piimää,1dl siirappia,50g hiiva,1,5rkl suolaa,1,5tl fenkolia, 1tl anista 0,5kg ruisjauhoja ja 0,5kg vehnäjauhoja.

Liota hiiva tilkkaan lämmintä vettä.Lisää haaleaksi lämmitetty piimä,siirappi,suola ja hienonnetut muut mausteet. Lisää jahuoja vuorotellen ja alusta taikinaksi. anna kohota ja leivo limpuiksi. Paistetaan uunissa 225ast noin 35-40 min. Ohjeesta tulee kolme muhkeaa limppua.

 

pasteijat.jpg

Seuraavaksi tein pasteijoita. Tytteenä riisipuuroa,paprika ja kinkkua.

 

wiinerit.jpg

Sitten tälläisiä wiinerin tapaisia lehtitaikinasta. Mansikat olivat jäisiä,niin ne mehusti leivonnaisia ja ei niin kauniisti:)

 

tiikerikakku.jpg

Seuraavaksi tiikerikakku. Vaaleaan osaan laitoin sitruuna-aromia.

 

buuullat.jpg

No,tietysti paljon pullaa:)

 

sukkulapitsi.jpg

Sitten viimeisimpänä,vaan ei vähäisimpänä. Tää on sokerina pohjalla. Aivan ihana sukkulapitsi enkeli. Kristiinalta saatu Ystävänpäivälahja! Suurkiitos Sinulle Kristiina. Tuo on niin niin,ihana!

Kiitos käynnistä:T.Intsu