Aurinkoinen päivä on nyt ja toivon mukaan viikonloppukin. Mökkikasseja pitäis alkaa pakata. Varmaan alkaa olla viimeisimpiä mökkireissuja. Paljon muutakin hommaa tässä on sitä ennen. Siivota pitää huusholli,pyykkien kanssa touhuta,kaupassa käydä,keitellä ja firman paperihommiakin olisi.

Olen virkkaillut nyt parit patalaput.

 

Tämän patalappu mallin sain ja opin viimekerralla siella Kaarakan taitokeskuksen ryhmässä. Tuon sinisen tein siellä ja vihreä/harmaan tein heti kotona,että ei oppi unohdu. Kivaa tekemistä! Siinä virkataan ja pujotellaan. Piankos ne virkkaus osuudet,mutta pujottelun kanssa mä takkusin aika lailla. Nyt jo alkaa sekin sujua. Mä niin nautin,kun saan oppia uutta :)

 

Pikkuisen olen leiponutkin,kun näin toisillakin omppupiirakoita blogeissa ja kun omppuja sattuu olla. Laitanpa tästä helposta piiraasta ohjeen.

OMPPUPIIRAS  a la Intsu

-2dl sokeria

-5dl vehnäjauh,

-l2,5tl eivinjauh.

-1 iso kananmunaa

-3,5dlmaitoa

-150g sulatettua rasvaa

Kaikki aineet sekoitellaan Ensin sekoitetaan hyvin kananmuna ja sokeri.Lisätään maito. Sitten jauhot joihin leivinjauhe on yhdistetty ja lopuksi sulatettu rasva.Levitetään uunipellille.

Täyte:

-vaniljahyytelöä valmispussista tehtynä,levitetään ensin pohjan päälle.

-muutama omena siivutettuna ladotaan vaniljahyytelön päälle

-pinnalle kanelia ja sokeria maun mukaan.

Mulla oli uuni 200ast. en nyt osaa minuutilleen paistoaikaa sanoa,mutta kyllä te näette koska on kypsä.

Vähänkun jäähtyy,niin jätskin kanssa kera kahvi/teekupposen nauttimaan:)

 

No koska omppuja yhä vaan oli,niin tein jälkkäriksi hedelmäsalaatin. Laitoin tähän ananasta,mangoa,viinirypäleitä,banaania ja runsaasti omenaa.

 

Kun uuni oli päällä ja olin omppupiiraan tehnyt ja jauheliha-makaronilaatikon ruuaksi,niin vielä leivoin tään porkkanakakun. Pitäis tässä joku päivä tehdä oikein kunnon isot leipomukset. Katsotaan nyt,josko ensiviikolla.

 

Juu ja sitten tää täällä haaveilee paljosta kukkaloistosta keväällä ja innostui hankkimaan uusiakin sipuleita entisten sekaan ja kun halvalla sai... Jossain vaiheessa käyn laittamassa nuo maahan. keväällä sitten ihmettelen mitäs kukkaa nyt nousee ja sitten muistelen,että istutinkohan syksysllä jotain:)

Nautinnollista viikonloppua Sinulle ja Sinulle ja Sinulle ja vielä Sinullekkin ja teille ihan jokaiselle!