Joulu vaan lähestyy kovaa vauhtia ja pikkuhiljaa pitäis sitä alkaa valmistella. Aion tänään laittaa valoja ikkunoihin,katsella mitä varastosta löytyy. Yhtenä päivänä askartelin pakettikortteja lasten lahjoihin.



Liimasin vanhoihin joulukortteihin kartonkia pohjalle,että kirjoitukset peittyi ja sitten leikkailin sopiviin muotoihin. Vielä reittimellä reikä,että saa pujoteltua nauhaan.



Viime sunnuntaina käväisin täällä Vanhan Paukun Joulumessuilla. Ne oli alkaneet jo lauantaina,vaan minä kun olin silloin siellä Kauhavalla. Tälläinen hauska jäkälästä tehty lumiukko toivotti tervetulleeksi. Kun ei ole lunta,niin voihan jäkälästäkin näköjään ukon tehdä.



Myyntipöytiä oli todella paljon,sekä sisällä,että ulkona. Minusta enempi kuin edellisinä vuosina. Siellä myytiin kyllä vaikka mitä ihanuuksia. Valtavasti kauniita neuleita,virkkauksia ,askarteluja,leivonnaisia ja kaikkea mahdollista .



Ajattelin siellä kulkiessa,että kyllä ihmiset ovat idearikkaita,ahkeria ja taitavia.



Toinen toistaan kauniimpia kukka-asetelmiakin löytyi myyntipöydältä.



Piparkakkutaloista oli näyttely ja jos halusi,niin niistä sai äänestää mikä olisi paras. Niitä oli monia,mutta parista otin kuvan.



Niillä kaikilla piparitaloilla oli joku nimikin. Tämän nimi oli:"no,onkos tullut kesä."



Siinä yksi poneista. Niitä oli vielä toinenkin poni ja sitten hevonen mitkä ajelutti lapsia. Lapsille oli muutenkin järjestetty vaikka mitä kivaa,kuten esim. kasvomaalausta,ongintaa ja tietenkin joulupukki karkkeja jakamassa.


Tämä kuva on viereisen taidemuseon edustalta. Siellä oli sellaisen yksityisen yrittäjän ,jonka nimi on: Myssyfarmi,niin näyttely. Sinne oli vapaa pääsy ja tämä isäntä ,joka myssyjä neuloi,niin kertoi niistä. Kasvattaa lampaita,joista saa villan myssyihin. Kehräämöllä ne kehrätyttää ja värjäyttää langoiksi ja sitten neuloo hyvin yksinkertaisen näköisiä myssyjä mallineuleena resori. Menekki perustuu siihen,kun oman lampaan villa ja mies neuloo. Itseasiassa siellä oli paikalla koko heidän perhe. Miehen vaimo ja kaksi pientä lasta.