Eilinen päivä meni suurinpiirtein leipomusten kanssa. Mä vähän innostuin,enkä edes ihan kaikkee muistanut kuvatakkaan,mutta osan.

kinkkudullat-normal.jpg

Ensin tein kinkkurullia. Minulla oli valmiita lehtitaikinalevyjä. Hiukan kaulin niitä ja levitin levyn päälle ensin ruohosipuli tuorejuustoa. Sitten kinkkukuutioita ja paprikaa myös pieninä kuutioina. Käärin rullalle ja leikkasin paloihin ja uuniin. Täytettä tuli liikaakin,kun ihan pursuaa,mutta niinhän minä aina pursuilen ja rönsyilen:)

 

Hedelm%C3%A4inen-normal.jpg

Tämä piiras/kakku vasta hyvää onkin. Vie kielen mennessään:) Tämän nimi on hedelmäinen.Pohjaan tarvitaan 1dl sokeria ja 2 kanamunaa sekoitetaan. Sitten joukkoon lisättän1,5dl maitoa. Sen jälkeen 3dl vehnäjauhoja joihin on sekoitettu 2tl leivinjauhetta ja 2tl vanilliinisokeria. Lopuksi vielä hyvin sekoitetaan 75g sulatettua voita. Laitetaan voideltuun vuokaan ja paistetaan kypsäksi. Annetaan paistuneen pohjan kunnolla jäähtyä ja vasta sitten laitetaan täyte. 100g valkoista suklaata sulatetaan ja 2dl kermaa vatkataan vaahdoksi. Nämä aineet yhdistetään. Sekoitetaan joukkoon purkki maustettua vaniljarahkaa,2rkl hunajaa ja ihan pikkuriikkinen ripaus inkivääriä. Levitetään piiraan päälle ja lopuksi persikan puolikkaita. Mulla vähän niinkuin yksi persikanpuolikas jäi uupumaan,mutta ei ollut enempää ja en viitsinyt ottaa noita pois ja alkaa uudelleen asettelemaan. Mutta aah,niin hyvää.

 

omena-kanelikakku-normal.jpg

Kostea omenaraastekakku

150g voita ja 2dl sokeria vatkataan vaahdoksi. Lisätään yksitellen 2 kanamunaa. Sekoitetaan kuivat aineet 4dl vehnäjauhoja ,2tl leivinjauhetta,4tl kanelia ja lisätään muna-sokerivaahtoon vuorotellen 1dl maitoa ja 3 raastetun omenan kanssa. Laitetaan voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paistetaan 175 asteessa noin 50min.

 

suklaabullat-normal.jpg

Tietysti sitä pullaa. Tein paljon pitkopulliakin,mutta en muistanut kuvata. Mieheni suurta herkkua on yksinkertaiset, tavalliset pitkopullat. Näitten kierrepullien erikoisuus on se ,että näihin laitoin sisälle voisulan kanssa paljon suklaakuutioita. Fazerin sinisestä suklaasta.

 

leipomuskirja-normal.jpg

Mun paras ohjekirjani on tämä,jota olen ennenkin täällä vilauttanut. Kaarina Roinisen:Parhaat kotileivonnaiset. Tään kirjan ohjeilla olen useasti leiponut. Joka ohje on sellainen,että haluais tehdä. Leivoin mä nytkin näillä ohjeilla. Tein pari kääretorttuakin vielä,mutta en muistanut kuvata ja ovat jo pakastimessa. Ensiviikolla jos sais aikaiseksi leipoa jotain leipää.

 

taas%20liina-normal.jpg

Toinenkin tälläinen pikkuliina tuli valmiiksi.

 

vitriini-normal.jpg

Nämä liinaset laitoin molemmin puolin tuon lasivitriinin tasoja.

 

maljakot-normal.jpg

Vähän lähikuvaa tasoista.

 

batsaita-normal.jpg

Ja tässäkin.