Tänään minun piti saada ystäviäni kylään. Eilen aamulla sitten sain viestin,että peruuntuu,että on tultu sairaaksi. No,itsekin eilen aamulla tunsin oloni flunssaiseksi ja ajattelin katsoa iltaan asti,että minkälaiseksi se muuttuu,että pitääkö perua koko juttu. No olis pitänyt minunkin taholta perua. Flunssa on täysillä päällä. Ei vielä niin karmeena,että henki loppuis niinkuin viimekeväänä,mutta poskionteloita on jo alkanut pakottaa. On reipas nuha,aika kova yskä ja vähäsen kuumettakin.

 

pidikkeet-normal.jpg

Toissapäivänä,kun vielä luulin saavani vieraita,niin sen kunniaksi tekaisin tälläiset servetin pidikkeet.

 

gaggu-normal.jpg

Niin ja jotain vähän leivoinkin. Tää on suklaa-sitruunakakku. Vatkataan 3 kananmunaa ja 2dl sokeria vaahdoksi. Sekoitetaan kuivat aineet 4dl vehnäjauhoja,3tl leivinjauhetta munasokerivaahtoon vuorotellen  puoli dl kuumaa vettä ja 125g voisulan kanssa. Joukkoon puristetaan yhden pienehkön sitruunan mehu. Lopuksi suklaa. Minä pienin yli puolet Fazerin isosta levystä,vähän pyörittelin jauhossa sitä suklaata ja sekoitin joukkoon. Paistetaan noin 175 ast ja 40-50min.

 

pasteijat-normal.jpg

Lihapasteijoita myöskin lehtitaikinasta. Täytteenä jauhelihaa,paprikaa pieninä palasina ja edam-juustoraastetta.

 

manzuleivokset-normal.jpg

Nämä hyytelökakun palaset hain leipomosta. Jotain pientä oli vielä eilen ajatellut leipoa,mutta mönkään meni suunnitelmat. Mua harmittaa vietävästi,kun todennäköisesti en huomenna pääse Kauhavallekaan:(

Nyt menen sänkyyn pötköttelemään ja toivon teille herkullista viikonloppua! T:Intsu