tiistai, 20. kesäkuu 2017

Mandalat

Suven juhla lähestyy,enkä ole paljoakaan tehnyt sen eteen. Ei myöskään vielä tiedetä missä ja miten sitä viettäisimme.

Olen kovasti taas virkkaillut. Tälläkertaa tämmösiä.

 

mandala.jpg

Tein ensin tämmösen Mandalan. Minä en oikein tiedä mistä tuo Mandala nimitys tulee. Tuleekohan se siitä,että joka kerros virkataan eri värillä,vähän eri kuviollakin. Edellämainituista johtuen pienikin liina on aika työläs. Mutta minä vähän innostuin.

 

mandalat.jpg

Kun lankoja oli,niin virkkasin kuusi liinaa tableteiksi pöydälle. Vähän silitin niitä,mutta ehkä pitäis vielä viitsiä kostuttaa ja pingottaa. Mallin otin Kauneimmat Käsityöt lehdestä 3/2017. Muuten samoja värejä,mutta kirkkaan keltaisen värisävyn vaihdoin peessiin,kun ajattelin,että ei meillä keittiössä ole mitään muutakaan keltaista.

 

eliasty%C3%B6.jpg

Minun autoon piti vaihtaa renkaita ja kyllä se renkaan vaihto hyvin sujui,kun oli niin ponteva apuri:) Vaari on ottanut valokuvat ja tuo apuri vähän väliä tiedusteli ,otitko jo kuvan:)

 

tunkilla.jpg

Pieni voimamies,kun takaa jaksoi tunkilla nostaa auton ylös. Katselin,että onkohan kengätkin jalassa vähän" metsäänpäin". Ei ainakaan työntekoa haittaa.

 

edest%C3%A4.jpg

Edestä ei aivan niin hyvin auto noussut,kun onhan etuosa paljon painavampi. Oli niin touhuissaan ja kysyi minulta eilen,että oliko nyt mukava ajaa uusilla renkailla:) Minä siihen,että tottahan toki.

 

Nyt toivottelen kaikille Suloista Juhannusjuhlaa missä ikinä ja millä kokoonpanolla itse kukin sitä viettääkään. Oli kylmä tai lämmin ,satoi tai paistoi,niin nautitaan juhannuksesta!

Kiitos! T.Intsu

lauantai, 17. kesäkuu 2017

Ostoksia ja mukavaa postia

Eilen aamusta otin voimakkaan kipulääkityksen. Miehet komensin huoltoasemalle syömään ja itse ajelin Kauhavalle Käsityö ja puukko-Festareille. Lähellä Kauhavaa muistin,että hitsin vitsi,että puhelin ja kamera jäi kotiin. Murehdin sitten automatkaa,että mitä jos  autolle tulee jotain,enkä saa miehelle soitettua,että täällä mä olen tien päällä. Hyvin selvisin,mutta olen pahoillani,kun mulla ei ole nyt näyttää Festareilta kuvia.

Mä ensin siellä katsastin torilla markkinat. En ole aikoihin Suomessa ollut markkinoilla. Minusta nuo ainakin olivat menneet parempaan suuntaan,krääsä oli vähentynyt. Ostin itselleni puolihameen ja puseron,sekä kesäyöpaida. Kesällä pitää olla yöpaitoja enempi,kun yöllä hikoile,niin ne ovat aina pesussa. Tuo mun puuvillainen yökkäri maksoi 5€,joten ei niin laadukas,mutta kestää sen mitä kestää:)

 

desing.jpg

Sitten mä menin tsekkaamaan Tuulia Desingin. Sieltä ostin makramee-jutun.(sitä opettelin Lankavassa) Höyhenmobile-pakkauksen. Mekanismeja tuttinauhoihin ja pikku rusetteja.

 

lankavasta.jpg

Lankavasta ostin nämä. Verkkoa,pari metallirinkulaa,korinpohjan,tossujen pohjat,,pari vyyhtiä paperinarua ja kaksi kerää ministeri lankaa. Ja pää on nyt täynnä suunnitelmia

 

lehdet.jpg

Voi että,kuulkaa kun postipoika toi mulle näin ihanaa postia! Näin paljon sain mallilehtiä blogikaverilta!! Kiitos Sinulle ihana Ystäväiseni. Voi miten paljon ihanuuksia. Mä henkäilen ja huokailen ihastuksesta ja olen aivan henkeni heittää. Vielä en ole ehtinyt näitä selailla,koska haluan aivan kaikessa rauhassa lehti kerrallaan katsella ja uskon löytäväni monta kivaa mallia toteutettavaksi.

 

enkulik.jpg

Paketin mukana oli tämä herkkä ja viehättävä enkelikortti. Kiitos tästäkin. Minähän kerään enkelikortteja ja tälläistä ei ennenstään kokoelmissani ole.

 

duftin.jpg

Sitten posti toi kirjailtavan kaitaliinan,jonka olen tilannut netistä.

 

kirjailtava.jpg

Ihastuin malliin ja sen värikkääseen värimaailmaan. Mulla on nyt niin paljon tekemistä,sormet aivan syyhyää ja kivaa tekemistä on niin paljon etten nyt tahdo tietää mistäpäin aloitan. Jalat ovat huonot,mutta onneksi kädet ovat terveet.

 

aira.jpg

Sain juuri luettua tämän paksun Sauli Miettisen kirjan Aira Samulinin elämänkerran. Yllätyin positiivisesti. Tuli niin runsaasti asioita,joita en ole tiennyt. Antoi paljon kaikenlaista ajattelemisen aiheita.

 

syd%C3%A4n%20ruu.jpg

Laitan nytkin lukijoita ilahduttamaan muutamia kukkakuvia. Parvekkeella/terassilla on kaksi tämmöstä sydänruukkua.

 

pihlaja.jpg

Kotipihlaja kukkii.

mansut.jpg

hernepuu.jpg

allaspuu.jpg

Altaan ympärillä nämä. Mansikat ovat metsämansikoita,joita on mullan mukana tullut altaan reunalle ja mä olen antanut niiden olla muun kasvillisuuden seassa. Sitten hernepuu. Niitä meillä on kaksi. Toinen ei ole altaan reunalla,vaan aivan toisessa paikassa. Ja sitten tuon jonkin sortin angervo.

penkkikukat.jpg

Yhtäkukkapenkkiä.

 

pilarissa.jpg

Näiden kukkien myötä toivottelen leppoisaa ja aurinkoista pyhänaikaa!

Kiitos käynneistä ja kommenteista! T.Intsu

tiistai, 13. kesäkuu 2017

Kukkasia,kukkasia

Olen vähän kuvaillut muutamia kukkasia toivoen niiden kauneuden tuottavan iloa myös teille.

 

syd%C3%A4nvadissa.jpg

bikinipupu.jpg

betunia.jpg

kukkkiii.jpg

Nuo kaikki ylläolevat kukat kukkii parvekkeella ja mä tykkään kaikista kovin. Hortenssiat olen molemmat saanut lahjaksi. Vain betuniat olen ostanut. Pupukin bikineissään pöydällä kohottaa maljaa kesälle ja koettaa ottaa aurinkoa,mutta kovin on vielä ilman rusketusta:)

 

edess%C3%A4.jpg

Tämä amppeli roikkuu porraspäässä.

sametit.jpg

leijonankitaa.jpg

s%C3%A4rkyny.jpg

Tämmösia kukkii penkeissä.

 

lumikellot.jpg

p%C3%A4iv%C3%A4ns%C3%A4de.jpg

lumikellot.jpg

Huvimajan ympärillä on neljä tommosta pilaria ja niissä on lumikellokukkia pikkuisen eri kokoonpanoilla.

 

lavassa.jpg

Nämä rikkaruohokukat kukkii yhdessä lavassa. Minusta ihan kauniisti kukkivat ja annoin niitten olla.

 

siilensel%C3%A4ss%C3%A4.jpg

Siilellä on arvokas tehtävä,kantaa runsasta pelargoniaa:)

 

intsulle.jpg

Nämä kauniit ja ihanat kukat sain läheiseltäni.

 

kes%C3%A4varpaat.jpg

Lopuksi kuvaa Intsun uusista kesävarpaista:D Olin tänään jalkojenhoitajalla ja hän tuumasi,että oli jo korkea aikakin,kun molempien jalkojen isovarpaan kynnet olivat vasemmista reunoistaan pahasti ihon sisällä. Niin,onhan ne kipuillut nekin,mutta ei ole vaan jaksanut lähtiä hoidattamaan. Tai toinen vaan oli kipee,kun toisessa ei juurikaan ole tuntoa enää. Diabetes tekee tuhojaan. Jalkahoitaja sanoi,että juuri ja juuri sai vielä kynnet pois lihan sisältä. Lupasin itselleni,että käyn useimmin ettei tulisi niin pahaa tilannetta. Älkää antako tuon pigmentin pilkkuisuuden häiritä. Pakostakin tulee verenkiertohäiriöistä johtuvaa pilkullisuutta. No nyt on varpaat melkein niinkuin muillakin ihmisillä:)

 

lauantai, 10. kesäkuu 2017

Mökkireissu

 

pyyhepeitto.jpg

Minä jo Espanjassa hotellissa aloin tätä vähän pistellä. Sitten kotona olen tehnyt valmiiksi asti.

 

l%C3%A4hi.jpg

Voi että miten mä tykkäsin tätä tehdä.

 

l%C3%A4helt%C3%A4.jpg

Oli nautinto vaihtaa langanväriä ja todella kiva pistellä ja katsella miltäs näyttää:)

 

paikalla.jpg

Siinä se on paikallaan keittiössä.

Tälläviikolla olemme olleet pitkän pitkästä aikaa mökillä pari päivää ja yötä. Siellä on tekemistä aivan valtavasti,mutta pikkuhiljaa vähän kerrassaan puuhailemme. Voimat ovat meiltä kummaltakin aika vähissä. Näytänpä nyt muutaman hassun kuvan mökiltä.

 

Koirus.jpg

Tätä koiruuslaukkua katselin haikein mielin,sillä oli eka mökkireissu,kun olimme yötä,eikä meillä enää ollut koiruusta. Minun on  yhä Sindiä niin suunnaton ikävä.

 

joutsentaulu.jpg

Onhan mulla mökilläkin seinällä kanavatyö. Siitä on niin pitkä,kun tuon tein,että  tuo on kyllä ainakin 30v vanha!

 

j%C3%A4rvi.jpg

Järvimaisemaa. Ilmat ei olleet koko aika hyvät. Satelikin välillä.

 

meid%C3%A4n.jpg

Terassilta meidän rantaa kuvasin. Mieheni oli aamulla nähnyt joutsen pariskunnan meidän rannassa kuuden poikasensa kanssa,mutta ei ollut löytänyt kameraani,niin ei saanut kuvattua. Minä tietysti tapani mukaan nukuin myöhemmälle:)

Kivaa viikonloppua!

Paljon kiitoksia onnitteluista pojanpoikani yo-lakin johdosta!

T.intsu

 

maanantai, 5. kesäkuu 2017

Juhlat

suvi.jpg

Niin ihanissa pojanpoikani yo-juhlissa saimme olla viime lauantaina. Juhla alkoi tuttuun tapaan Suvivirrellä.

 

lakit.jpg

Siinä lakit jo valmiina odottavat.Niin juhlallinen rivistö.

 

kaikki.jpg

Tässä koko porukka onnellisena valkolakkeineen. Kyllä minäkin niin olen onnellinen ja ylpeä mummin mussukastani. Hänellä oli laudatureita todistuksessa. Kirjoitti pitkän matikan ja siitäkin on arvosana laudatur ja täysin pistein. Ajatelkaa,Suomessa tänä keväänä kirjotti 27000 ylioppilaaksi ja näistä vain 7 sai pitkästä matikasta täydet pisteet ja näistä seitsemästä on mummin mussukka yksi. Kyllä saankin olla ylpeä pojanpojastani! Vaikka eipä silti kaikki lapsenlapset ovat mummille kympin arvoisia,olivatpa numerot todistuksissa mitä hyvänsä. Kaikista heistä olen onnellinen ja ylpeä ja kiitollinen.

 

lippu.jpg

Sinä päivänä siniristilippu tuulessa hulmusi heidän kotipihallaan.

 

osa%20ruusuista.jpg

Pieni osa saamistaan ruusuista.

 

p%C3%A4%C3%A4ruuat.jpg

Meitä odotti heillä ruoka ,kun saavuimme liikuntahallilta,jossa varsinainen juhla ja lakitus oli.

Mua harmittaa,kun unohdin ottaa kuvaa upeasta kahvipöydästä herkkuineen. Minäni oli nähnyt paljon vaivaa juhlien eteen.

 

syd%C3%A4npip.jpg

Minä en ole muussa auttanut,kuin nämä sydänpiparit leivoin juhliin.

Pikkuleivät:

250g voita,2dl sokeria, 1 kananmuna,5,5dl vehnäjauhoja,2tl leivinjauhetta ja 2tl vanilliinisokeria.

Voi ja sokeri vatkataan vahdoksi. Lisätään kananmuna ja sitten keskenään sekoitetut jauhot. Paist. 200 ast. Noin 5-8min.

Minä tein kolminkertaisen annoksen ja siitä tuli likimain 200 pikkuleipää.

 

makeutus.jpg

Ostin tuollaisia pakkauksia suklaasydämiä ja laitoin sydänten pohjaan pisaran sokerikuorrutetta,jolla ne pysyi kiinni piparissa.

 

hyytel%C3%B6.jpg

Kotiin tein tämmösen persikka-rahka hyytelökakun. Meille kun tuli yövieraita ja huomisin oli vielä paljon muitakin meidän porukoita. Tuossa mulla oli ohut sokerikakkupohja. Laitoin sen irtopohja vuokaan. Sitten vatkasin 4dl kermaa vaahdoksi. vaahtoon sekoitin 4dl vaniljarahkaa. Sen jälkeen mulla oli sellainen rasia persikoita,jotka mä ensin kuorin. Sitten paloin ja tehosekoittimella muusasin soseeksi ja sekoitin joukkoon. makeutusaineella vähän makeutin hyydykettä. Lopuksi lisäsin 8 liivatelehteä,jotka oli ensin liotettu kylmässä vedessä ja sitten laitettu pieneen tilkkaan kuumaa vettä ja sekoitettu hyydykkeeseen. Kaadettu koko komeus kakkupohjan päälle vuokaan ja sitten jääkaappiin hyytymään. Huomisin lisäsin päälle suklaasydämiä,joita jäi pikkuleivistä yli.

 

lihapullat.jpg

Juu,sunnuntaina ruokin semmoset 15 henkeä. Siinä lihapullia menossa uuniin.

 

salaatit.jpg

Parit tuoresalaatit. Toisessa on rucolaa,tuoretta kurkkua,punakaalta vähäsen,tomaattia ja kanaa kuutioina. Toinen on pastasalaatti lasten herkku,jota he söisivät  varmaan joka ruualla. Se on yksinkertainen :kuviopastaa,maustekurkkua kuutioina ja salami makkaraa.

 

Daali.jpg

Kukista vielä pari kuvaa. Tässä on kuulkaa mun daaliat. Mä hölmö laitoin ne jo huhtikuun lopussa kasvamaan ja ne olisi ajat sitten pitänyt jo istuttaa ulos! Mutta kun on ollut niin kylmää. Nyt mä ne ulos meinaan laittaa,mutta vaatii tukikeppejä ja en nyt tiedä tekeekö ne kukkiakan,kun ovat nyt tommosia roitamia:)

 

orvokit.jpg

Porraspäässä on orvokkeja sentään. Nää ei niin kylmääkään pelästy. On mulla tullut jo hankittua kaikenlaista muutakin kukkaa,mutta en ole ehtinyt kuvailla. Joskus toisella kertaa sitten enempi niistäkin.

Kiitokset käynneistä ja kommenteista! T.Intsu