tiistai, 17. toukokuu 2022

Kevät etenee

Ei meinaa jaksaa tätäkään päivittää. Tuntuu,että se flunssa vei voimat totaalisesti,eikä vieläkään ole palautunut. Sitten minulla ottaa kevät aina lujille,helposti mesentaa. Se lohduttaa,että kesää kohti mennään. Ja mielessäni ihmettelen ,että mitähän erityisen henoa minulle on kesässä. Tähän pyörätuoliin elämäni on sidottu silloinkin. Mutta,jos edes on lämmintä,kukat kukkii ja voin tuolissani istua terassillakin.

 

rouvan%20sukat.jpg

Nämä naisten sukatolen hiljalleen tikutellut valmiiksi.Neuloessani itse keksin mallin.

sukankuvio.jpg

Kun toista sukkaa tein,niin piti aivan toisesta tarkistella kuinkas tään olen tehnytkään:)

 

Ruusut%20p%C3%B6yd%C3%A4ll%C3%A4.jpg

 

kaikki%20ruusuni.jpg

 

enkeli%20virkkaa.jpg

Äitienpäiväkin tässä välissä oli ja meni. Sain näin kauniita ruusuja. Ihan kaikki lapseni eivät päässeet mukaan. Eikö hieno tuo kortti. Siinä enkeli virkkaa sydänliinaa.

 

virkkkausta%20lehti.jpg

Tässä näkyy paremmin tuo ihana virkkauslehti. Joka mallin haluaiisin tehdä ja mulla on tuolla langat odottamassa ja koukkukin

Kiitos ja hyvää loppuviikkoa. T.Intsu

keskiviikko, 27. huhtikuu 2022

Hei taas

Tuntuu,että on pitkä aika,kun olen tätä päivitellyt. On ollut tässä kaikella tavoin hiljaiseloa. Mä olen ollut tosi sairas. Myös mieheni oli.Me tultiin pääsiäisviikolla kipeeksi flunssaan. Pääsiäisenä oltiin kovin kipeitä ja vielä viimeviikkokin. Yskää,nuhaa,kuumetta  ja minulla oli muutakin. Ajateltiin,että on varmaan korona ja testattiin,mutta testit näytti,että ei ole. Oli vaan pahanlaatuinen flunssa. Sitäkin on kovasti täälläpäin liikkeellä.

En ole paljon mitään jaksanut tehdä. Ei paljoa käsitöitäkään. Hissun kissun yhdet sukat sain valmiiksi,jota olin jo aloittanut ennen flunssaa.

 

H%C3%A4kin%20sukka.jpg

Tälläiset ihan tavikset. Näitähän olen viime talven aikana tehnyt tosi monet,kun on ollut tarvetta. Lankana seiskaveikka.

 

Suon%20villi%20laulu.jpg

Joitakin kirjoja olen tilannut. Vasta tuon Suon villin laulun olen lukenut. Vaikka siinä oli murhamysteeri,jollaisia en tapaa lukea,niin jos ei sitä huomioida,niin kirja oli kaunis. Se oli hienosti kirjoitettu. Minut hurmasi kaikki kuvaukset luonnonkauneudesta ihankuin olisin ollut paikan päällä katselemassa kaikkea sitä luonnonkauneutta,kasveja,lintuja yms. Toinen kirja on vielä lukematta.saas nähdä millaisem lukuelämyksen se antaa,vai antaako.

Eipä muutakuin Hyvää Vappua kaikille. T:Intsu

tiistai, 12. huhtikuu 2022

Pääsiäisviikolla

Ollaan jo aloitettu kulkemaan kohti pääsiäistä ja huhtikuu näin ollen on kohta puolessa välissä. Mä täällä kaikkee pientä olen värkkäillyt ja on kiva,kun nyt on auto millä pääsee,niin ollaan käyty seurakunnan tilaisuuksissa ja jossakin kaupassa ja syömässäkin pari kertaa ABC.llä. Jos siellä syödään,niin mun vakio on possunleike muusilla ja pippurikastikkeella.

 

Tapion%20tyyny.jpg

Tämä tyyny on nyt eka työ mikä on tehty Tapion kaupan langoista. Siihen meni  vähän yli kaksi kerää Sofia Color lankaa. Harmittaa,kun sitä jäi kolmatta kerää iso vajaa kerä. Mitä siitäkin nyt  sitten keksinkään tehdä.

 

Tyyny%20takaa.jpg

Tyyny takaa. Niin tavanomaista isoäitiä ja takaa verkkoa. Ei ole paljoa mielikuvitusta käytetty,mutta oli tosi kiva virkata.

 

P%C3%A4%C3%A4si%C3%A4isp%C3%B6yd%C3%A4ss

Tään verran pääsiäistä laitettu. Mies on kaupassa hakemassa mm. suklaamunia,kun täälläpäinhän lapset käy virpomassa vasta pääsiäislauantaina. Minähän en yhtään tykkää tuosta pääsiäisperinteestä. En haluaisi leikistikään noitia,kun pääsiäinen on muistoksi Jeesuksen kärsimyksestä,ristiinnaulitsemisesta minun syntieni tähden ja sitten ylösnousemusjuhla. Kertoo tyhjän haudan sanomaa: Jeesus on ylösnoussut ja elää.

Oikein suloista ja Siunattua pääsiäisen aikaa jokaiselle. Kiitos. T.Intsu

maanantai, 4. huhtikuu 2022

Pieniä töitä

Uusi viikko on jälleen alkanut. Heti kun heräsin,niin näin ikkunasta,että yön aikana on satanut lunta aika paljon. Voi,voi,en tykkää. Vaan eiköhän se kevät vielä tule ja sitten toivon mukaan lämmin ja ihana kesä. Olen tehnyt pikkuisia käsitöitä.

 

Saippua%20ja%20pussi.jpg

Virkkasin tuommosen pienen puuvillapussukan. Lanka on vanhaa jämää ja se on aina hyvä,jos jämiä saa edes vähänkin kulutettua.

 

Saippuapussi.jpg

Aina kun on suihkussa ja ottaa saippuan ja koettaa itseään pestä,niin kyllä se liukas saippua tahtoo kädestä lipsahtaa lattialle. Nyt tein tämmösen pesupussukan sille. Täytynee kokeilla oisko tuo hyvä käytössä.

 

Vuokralaisten%20auvalle..jpg

Sitten taas kerran vauvan tossut. Yhdet meidän tutut ovat saaneet vauvan. Mä tein tapani mukaan tossut. Isosisko sa ne edellä olevat tipusukat.

 

lankpussukka.jpg

Mä kaiketi viimeksi lupasin esitellä Tapion kaupan ostokset. Tälläinen kassi sieltä lähti mukaani.

 

Tapiolta.jpg

No eiköhän näillä langoilla hetkisen pärjää. Se on kummajuttu,että vaikka kuinka tekisi langoista kaiken aikaa,niin tuntuu,että ne ei yhtään vähene....

Mieluisaa alkanutta viikkoa ja kiitos. Intsu

maanantai, 28. maaliskuu 2022

Pientä retkeä

Tässä meinaa takatalvea pukata,kun oli jo niin aurinkoista ja lumet vähissä. Maaliskuu maata näytti,mutta nyt pikkuisen on lunta sadellut ja pari astetta pakkasta.

 

tipusukat.jpg

Neuloin yhdelle pikkulikalle tipusukat. Mallia otin viimeisimmästä Kodin Pellervo-lehdestä. Mallissa oli lapakin kirjoneuletta,mutta en sitä jaksanut tehdä,vaan yksivärisenä oli helpompi.

Sitten nyt kun meillä on auto,jolla minutkin saadaan liikenteehin,niin on aivan ihanaa ja suuri merkitys hyvinvoinnille,kun pääsen taas hengähtämään,jos alkaa kodin seinät ahdistamaan. Vaikka eipä silti,viihdyn kyllä hyvin kotonakin. Ainakin minulla on koko aika pientä puuhaa,jota saan pyörätuolista käsinkin tehtyä. Me lähdimme hyvien ystävieme kanssa retkeilemään.

Ensin ajelimme Kurikkaan,kun siellä oli tiedossa paikka,josta saimme ostaa mun autoon paremmat turvavyöt.. Seuraavaksi Kauhajoelle ja siellä ensin tänne:

Katja.jpg

TV.stä tutun Katja Mäntyniemen vohvelikahvilaan.

 

j%C3%A4tskivohveli.jpg

Aah,maistuisko sullekkin? Siellä oli vohveleita sekä suolaisella,että makealla täytteellä. Me otimme suolaisella,vaikka nuo makeat vohvelitkin houkutteli,puhumattakaan upeista jäätelöannoksista.

Sieltä sitten ,kunka ollakkaan Päntäneelle!

 

Tapion%20kauppa.jpg

Jos Kauhajoella ollaan,niin ei tätä tietenkään voi ohittaa!

 

Pannuja.jpg

 

Kaupan%20sukka.jpg

 

Lankak%C3%A4yt%C3%A4v%C3%A4.jpg

 

Lnkaa%20ja%20lankaa.jpg

Täälläpä,Ihanuuksien ihmemaassa sitä vierähti aikaa tovi,jos toinenkin. Ihmetellessä,ihastellessa,katsellessa ja suunnitellessa ja miettiessä. Muovipussillinen lähti lankaa kotiinkin. En muistanut niitä kuvata,jospa ensikerralla sitten. olo oli väsynyt,mutta onnellinen. Seuraavan päivän mä aiavan makailin.

Hyvää alkanutta viikkoa ja kiitos kaikille täällä käyneille ja erityisesti kommentinsa jättäneille!

T.Intsu