lauantai, 15. huhtikuu 2023

Pikkuhäivähdyksiä menneestä pääsiäisestä ja "timanttityö".

Niin alkaa olla piakkoin viikko jo pääsiäisestäkin. On ollut kauniita päiviä. Mukavasti jo aurinko lämmitellyt ja sulatellut lumet vähiin. Ihanan keväisen raikasta ja muuttolintuja on palaillut tänne koti-Suomeen. Ihanaa,kun kesä on tulossa ja edessäpäin.

Pääsiäinen sujui meillä hyvin rauhallisesti. Omasta porukasta kaksi perhettä oli sairaana ja meidän alueelta ne pienet trullit ovat kasvaneet aikuisiksi,eikä enää käy.Muutamat pienet vain omista.

 

munat%20ja%20karkit.jpg

Oltiin toki karkkeja varattu. Hyvin tuntui maistuvan pienille ja meille isommillekin.

 

Trullit.jpg

Voi,eivätkös he ole suloisia. Vanhin ei pukeutunut mitenkään erikoisesti. Hän pääasiassa hoivasi ja huolehti pienimmistään.

Joukon%20kukat.jpg

Ai niin ,käväisihän pyhien aikana veljeni vaimonsa kanssa ja sain näin kauniin kukkakimpun.

Minä olen taas innoissani käsitöistä ja pää täynnä suunnitelmia. Kauan mulla sitä lamavaihetta kestikin. Nyt ei ole enää aivan niin väsy ja tuntuu kivalta värkätä yhtäja toista.

 

helmity%C3%B6pakkaus.jpg

Sain jouluna pukilta tämmöisiä timanttihelmipakkauksia,joista saa tehdä kortteja. Tuo saa odottaa lähemmäs joulua. Ehkä syksyllä otan nuo käsittelyyn. Sain siinä samalla toisenkin pakkauksen ja se on paremminkin semmonen juhla-aiheinen. Siitä jo aikaisemmin olen tehnyt sellaisen,josta tuli täytekakku,mutta enhän mä muistanut kuvata sitä.

 

helmity%C3%B6ni.jpg

No nyt on tullut "timanteista" tehtyä tämmösen kortin,jossa on paketti. Se sujahtaa onnittelukortiksi,jonkun synttärijuhlijan lahjan sekaan. Mulla on tään tapaisia joitain keskeneräisiäkin. Aikaa myöten ne sitten saattavat täälläkin vilahdella.

pingu.jpg

Tässä taannoin,kun miehelläni oli synttärit,niin hänellä lahjan joukossa oli tuo pingviinikortti. Minä en ole tuota tehnyt,mutta tykkään,että  tuopa vasta soma onkin.

 

Helmikukat.jpg

Kiitos taas kaikille,jotka olette jaksaneet täällä käydä. Erityiskiitos kommenteista. Hyvää kevättä ja hyvää mieltä ihan jokaiselle. T.Intsu

 

torstai, 30. maaliskuu 2023

Sairastuvalta taas

Taas mennä livahti pitkä aika siitä,kun vimeksi bloggasin. Mä olen ollut edelleen tosi kipeä. Tuo kipulaastari on aika hyvä selkään ja poliviin ja moniin muihinkin kipuihin. Mutta sitten,kuinka ollakaan,minulle tuli Noro-virus. Huhu,kuinka voi ihminen tulla pahaan malliin  ja se kesti kolme viikkoa!! Ei muilla keatänyt niin kauaa. No se siitä,ei jaska sitä enää muistella. Tälläviikolla olo on alkanut olla aika hyvä ja alkanut tuntua että tästäkin notkosta noustaan.

Kevättä ja kesää odottelen.

koirasukat.jpg

               Kolmeen viikkoon ei ollut kutimet kädessäkään,mutta sitä ennen ehdin saada pikkupojan sukat valmiiksi. Mitkä lie koirasukat nämä on. Ainakin tuntui tykkäävän.

 

Niilas.jpg

Siinä odotellaan kakunkynttilöiden puhallusta. viisi kynttilää tulee kakkuun.

 

ruusut%20maljakossa.jpg

Kiitos ja oikein mukavia,aurinkoisia päiviä ja Hyvää Pääsiäistä.!

T:Intsu

 

 

perjantai, 10. helmikuu 2023

Pientä lämpöistä

Oi ei,mikä laiskuus on vaivannut,eikä meinaa viitsiä blogiakaan päivittää Eipä silti,käsityötkin valmistunee tosi hitaasti. Olen ollut kaiken aikaa selästäni niin ,niin kipee. Istuakaan ei voi kauaa. Sitten vain makailen ja koetan selvitä päivästä toiseen. Monia tuttujani on useita kuollut viimeaikoina,joten sekin on tehnyt mielen surulliseksi. Mietiskelen kaikenlaista. no sitten kävin lääkärissä kyselemässä,eikö nyt ole olemassa tehokkaita kipilääkkeitä,jotka auttais. Sain sitten kipulaastarin ja tää on aika hyvä.

 

-intsun.jpg

Itselleni neuloin sukat käyttäen vähän jämälankoja. Mä tartten koko ajan villasukkia,kun en jalkojen suuren turvotuksen vuoksi enää voi käyttäää kenkiä,niin pitää sukissa olla hiukan vaihtelua,ei aina samoja.

Jonkku.jpg

Sitten taas traktoripipo mitä tuolla on jo edellä monia tullut tehtyä. Tuntuu olevan suosittu malli.

 

Eipä muutakuin,reippain mielin kevättä kohti.

maanantai, 16. tammikuu 2023

Juhlasta Juhlaan

lila-neilikka.jpg

Meillä on kovasti ollut juhlia ja niitä on edessäpäin. Viimeksi,kun kirjoitin lähdimme poikamme 40v juhlaan. Sanon häntä vauvapojaksi,kun on meidän pojista nuorin. Kiva oli olla heillä,oi,oi mitä herkkuja naposteltiin.

Lopuksi raketit poksautettiin taivaan tuuliin. Minä ikkunasta katselin heidän yhden ystävänsä kanssa ja koirakin oli.  Onneksi koiruunen ei pelännyt yhtään,enkä minäkään,kun sai olla sisällä:)

Täytyy sanoa,että oli kyllä mahtava ilotulitus. Nyt kun oli tuo tärkeä synttäripäivä,niin siihen oli oikein satsattu. Kuvia ei tullut otettua,kun ei sitä loistoa kuviin saa.

Tuon jälkeen oli yhden lapsenlapsen synttärit. Hän täytti 22v. Onnea! Sinne me ei päästy,kun olin niin kipee. Muuten vaan muistettiin.

Ja edelleen juhlat vaan jatkui. Jollakin meillä asuvalla Herralla oli 70v juhlat. Me emme varsinaisesti juhlia pitäneet,mutta silti ystävät olivat keksineet kaikenlaista. Yhden ystäväpariskunnan luo meidät oli kutsuttu syömään. Siinä talossa emäntä on taitava kokki ja aah miten hyvältä maistui. Meille yllärinä siellä oli yksi pariskunta,jotka ovat meidänkin ystäviä ja olosuhteista johtuen ei olla vuosiin tavattu. Kyllä oli ihana ylläri ja meillä tosi kivaa. Kiitos kaikki ystävämme.

 

lilat.jpg

Meillä on taas pöydät täynnä kukkasia.

 

syntt%C3%A4rikukat.jpg

Tässäpä muutamia.

 

lootus.jpg

Tämäkin kaunis ihana kukkanen,onko tää Lootus vai orkidea. Mä vain en osaa kovin hyvin kuvata.

 

pikkulegokukka.jpg

Sitten vielä tämä kukka. Se on lego. Pikkuriikkisistä osista tehty. En mä varmaan tätäkään olisi yksin saanut aikaiseksi,mutta mulla on nuo pimut,isompi ja pienempi mua auttamassa.

 

aivokirurgi.jpg

Mullao on kirjoja paljon.paljon joita olen saanut tässä joulun tienoilla ja sen jälkeenkin. Varmaan hiukan vajaa 20 mielenkiintoista kirjaa. Lukemista on!!

Ristikot.jpg

Ristikkoja tykkään täytellä,jos se pikkuisen auttais muistia ja aivojen vireyteen. Joulupukltai tuon ristikkokirjankin  sain ja värityskirjankin,semmosen aivan ihanan. Mulla on niin paljon kaikkee tekemistä.

 

oma%20perhe.jpg

Lapset veivät juhlan kunniaksi syömään Härmän kuntokeskukseen. Tässä on meidän perhepotrettia. Ajatella,ensin oltiin mieheni kanssa vain kahdestaan. Ja nyt ihmettelemme mistä nää kaikki ovat tulleet !!!! Ja vielä kuvasta puuttuu 6 perheenjäsentä,jotka eivät päässeet mukaan. Oi että minä olen onnellinen ja ylpeäkin tästä suuresta perhekunnastani.

Kiitoksin:Intsu

lauantai, 31. joulukuu 2022

Hyvää ja käsityörikasta Uutta Vuotta 2023!

Niin taas muutaman tunnin päästä vuosi vaihtuu. Toivotaan kovasti,että se toisi hyviä ja mukavia asioita tullessaan. Kiitos teille jokaiselle kuluneena vuotena rinnalla kulkemisesta ja tsemppamisesta!

 

Nyt ensin pari joulupukkikuvaa tyttäremme luota,jossa mekin olimme aattoiltaa viettämässä. no,tottahan sinne pukkikin tuli runsaine lahjoineen.

Joulupukki%20ja%20lapset.jpg

Kuvassa ei näy,mutta lahjoja oli monta säkkiä.

 

pukin%20syliss%C3%A4.jpg

Tottahan pukin sylissäkin piipahdettiin ja pukille myös laulettiin. Tuo lapsista vanhin ei meinaa enää uskoa,että joulupukki on olemassa. Sanoin,että kyllä jouluna vähän kannattaisi uskoa ja niin vain,kun pukki tuli,niin epäilykset haihtui ja hän eli täysillä joulun satua.

 

Meillä on tänäänkin juhlapäivä. Meidän pojista nuorin täyttää 40v. Ajatella,meidän vauvapoika lähtee kulkemaan kohti 50!! Sanoin heti aamulla,että nyt on se päivä ja muistelin miten kipeä olin. Niin,niin kova synnytys. Lasktettu aika ois ollut tammikuussa,mutta mun verenpaineen takia synnytys käynnistettiin ja voi kuinka ihminen voi olla kipee. Mutta palkintona oli terve,pitkästi yli nelikiloinen,tumma,isänsä näköinen poikavauva. Hän pitkään luuli,että maailmassa on ilotulitus,kun hänellä on synttärit. Heille mekin tässä illan mittaan raketteja ampumaan ja ilotulitusta katselemaan. Ne ammutaan aikalailla aikaisin,kun porukassa on pienempiä ja nukkumaan pitäis päästä,niin pikkulasten kuin mumminkin.

 

Joni%2040v.jpg

 

Jonin%20peitto.jpg

Synttärilahjaksi virkkasin hänelle torkkupeiton. Kyllä jämälangat sai kyytiä!

No niin,iloisin mielin kohti vuotta 2023!

T.Intsu